Już za miesiąc obchodzić będziemy  ŚWIĘTA WIELKIEJ NOCY!  To czas optymizmu i radości, wbrew wszelkim przeciwnościom, mamy nadzieję, że spędzimy je w gronie najbliższych, w zdrowiu i radości. Nieodłącznym elementem Świąt jest tradycyjny wielkanocny stół i wspólne przy nim biesiadowanie – zapraszamy do skorzystania z naszej oferty dań na wynos, pysznych, łatwych do odgrzania i podania, które przygotujemy specjalnie na Państwa zamówienie.

Zamówienia przyjmujemy telefonicznie: 603 338 656 lub mailowo: oaza@strzeszynek.pl. Odbiór zamówień w trosce o wszystkie standardy bezpieczeństwa, możliwa płatność kartą.

Pozdrawiamy Państwa serdecznie, życzymy spokojnych i pełnych optymizmu Świąt Wielkanocnych

Zespół Restauracji OAZA

A oto nasze propozycje:
Wielkanoc 2021

Mięsa i ryby z naszej wędzarni:

Szynka wędzona – uwędzona ciepłym dymem z drzewa owocowego, a następnie gotowana z liściem laurowym, pieprzem i jałowcem – 50,-/ kg
Schab wędzony – 50,-/ kg
Piersi kacze – 70,-/kg
Łosoś wędzony – 100,-/kg
Pstrąg wędzony – 45,-/kg

Zupy:

Żurek staropolski –  tradycyjnie gotowany na zakwasie z białą kiełbasą – 22,-/litr

Dania na ciepło:

Kaczka pieczona w całości – nadziewana jabłkami, ćwiartkami pomarańczy i majerankiem. Pyszna, polecamy! – 60,-/szt.
Tradycyjny zraz z wołowiny (160g) – w sosie własnym, nadziewany boczkiem z własnej wędzarni, świeżym pieczywem razowym, ogórkiem kiszonym i cebulą. Znakomite, tradycyjne danie.– 15,-/szt.
Kotlet de Volaille (150g) – to mało tradycyjne danie na Wielkanoc, ale proponujemy je Państwu, bo są łatwe do ogrzania i dzieci je lubią – 11,-/szt.
Tarta wiosenna prowansalska ze spaghetti warzywnym i sosem lazurowym – dla zwolenników lżejszych dań polecamy świetne tary na kruchym spodzie – 60,-/ foremka 28 cm
Tarta z polędwicą wieprzową i grzybami leśnymi – 60,-/ foremka 28 cm

 Nasze pierogi!

Robimy je sami i są znakomite!

Z kaczką – 2,-/szt.
Ze szpinakiem – 1,5/szt.
Ruskie  – 1,5/szt.

Dania na zimno:

 
Sałatka jarzynowa
– nie wyobrażamy sobie świąt bez wielkanocnych sałatek.  Gotowane warzywa, zielony groszek, jabłko, ogórek konserwowy, przyprawy, trochę majonezu – kto z nas nie wspomina z sentymentem tego smaku! – 40,-/kg
Pasztet z dziczyzna  – pasztet z mięsa z dzika, wieprzowiny i wątróbki drobiowej pieczony w kąpieli wodnej. Soczysty, delikatny, a jednocześnie z charakterem, Podany z chrzanem lub żurawiną, pysznie smakuje  i pięknie wygląda na wielkanocnym stole. 35,-/kg
Schab pieczony, nadziewany śliwkami – 9,-/70g/porcja
Kurczak w galarecie – 7,-/70g/porcja
Sandacz w galarecie – 9,-/70g/porcja
Łosoś w galarecie – 12,-/70g/ porcja

Ciasta domowe:

Sernik królewski – delikatna, wilgotna i aksamitna masa serowa na kruchym spodzie przykryta ciemna kruszonką. Prawdziwe domowe ciasto bez polepszaczy smaku, barwników i innych cukierniczych sztuczek.- 70,-/ tortownica 24 cm
Skubaniec – podobnie, bez sztuczek cukierniczych.  Kruche ciasto, jasne i czekoladowe, z wiśniami, z puchatą bezą na wierzchu. Polecamy! – 60,-/ blaszka 20×28 cm
Mazurek – chyba najbardziej tradycyjna ozdoba wielkanocnych stołów.. Nasza propozycja to mazurek wypełniony gorzką czekoladą i ozdobiony orzechami, migdałami, skórką pomarańczową, rodzynkami. Pod czekoladą może (ale nie musi być warstewka konfitury z dzikiej róży, rokitnika, śliwek lub wiśni macerowanych w alkoholu – 25,-/wielkość 15/25 cm

Oraz…..

Coś pysznego, dobrego na trawienie, rozgrzewkę i dla zdrowia – nasze domowe nalewki!



Butelka 250 ml/ 45,-
Butelka 500 ml/ 70,-
Butelka 700 ml/ 100,-

Leave a Reply