Zapraszamy do składania zamówień na wyborny catering świąteczny. Zamówienia na dania wigilijne i świąteczne na wynos przyjmujemy do 18.12. telefonicznie: 603 338 656  lub mailowo: oaza@strzeszynek.pl Odbiór zamówień 23.12., z zachowaniem standardów bezpieczeństwa, możliwa płatność kartą.

Menu do pobrania:
Menu – Catering

Zupy:

Trudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia bez tradycyjnego barszczu. Z dodatkiem uszek lub kruchych pasztecików jest potrawą, której nie może zabraknąć na naszym stole.

Barszcz czerwony czysty – 15 zł/ 0,9 l
Grzybowa wigilijna–  25 zł/ 0,9 l

Dania na ciepło:

Kapusta z grzybami suszonymi – tradycyjne danie wigilijne – 40 zł/ kg
Bigos z kiszonej kapusty z mięsem, kiełbasą, grzybami leśnymi i suszoną śliwką – 50 zł/ kg

Ryby:

Absolutna podstawa wigilijnego menu, przygotowane na różne sposoby tak aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Smażony filet z karpia z masłem ziołowym – 18 zł/ 150g
Smażony sandacz z sosem grzybowym – 18 zł/ 150g
Dorsz soute – 13 zł/ 150g
Łosoś pieczony w musztardzie francuskiej i miodzie – 19 zł/ 150g

Mięsa:

Wyborne dania na świąteczny obiad, ale dość pracochłonne, chętnie weźmiemy na siebie ciężar ich przygotowania, wystarczy podgrzać i podać na eleganckim półmisku.

Kaczka pieczona w całości – nadziewana jabłkami, ćwiartkami pomarańczy i majerankiem – 60 zł/ szt.
Tradycyjny zraz z wołowiny – w sosie własnym, nadziewany boczkiem z własnej wędzarni, świeżym pieczywem razowym, ogórkiem kiszonym i cebulą – 15 zł/ 160g/ szt.
Kotlet de Volaille – ulubione danie najmłodszych – 11 zł/ 150g/ szt.

Pierogi:

Lepione ręcznie w naszej kuchni z farszem tradycyjnym lub z mięsa kaczki.

Z kapustą i grzybami – 2 zł/ szt.
Ruskie – 1,5 zł/ szt.
Z kaczką – 2 zł/ szt

Mięsa i ryby z naszej wędzarni:

Mięsa i ryby wędzimy sami w naszej wędzarni w naturalnym dymie z drewna drzew owocowych. Idealnie smakują na zimno z dodatkiem sosu chrzanowego lub żurawiny.

Piersi kacze – 70 zł/ kg
Łosoś wędzony – 100 zł/ kg
Pstrąg wędzony – 45 zł/ kg
Schab wędzony – 50 zł/ kg
Szynka wędzona –
uwędzona ciepłym dymem z drzewa owocowego, a następnie gotowana z liściem laurowym, pieprzem i jałowcem – 50 zł/ kg

 Dania na zimno:

Zimne przekąski to niezobowiązujące dania, są idealną opcją do podania przed kolacją lub obiadem, wystarczy ulubiony sos i gotowe.

Śledź w śmietanie – 7 zł/ 100g
Schab pieczony nadziewany śliwkami – 9 zł/ 100g/ porcja
Kurczak w galarecie – 7 zł/ 100g/ porcja
Sandacz w galarecie – 9 zł/ 100g/ porcja
Łosoś w galarecie – 12 zł/ 100g/ porcja
Sałatka tradycyjna jarzynowa– 40 zł/ kg
Pasztet z dziczyzny– pasztet z mięsa z dzika, wieprzowiny i wątróbki drobiowej pieczony w kąpieli wodnej – 35 zł/ kg

Ciasta domowe:

Domowe ciasta, bez polepszaczy smaku, barwników i sztucznych dodatków

Piernik – przekładany powidłami śliwkowymi oblany polewą czekoladową  – 60 zł/ foremka 20×28 cm
Sernik królewski – delikatna, aksamitna masa serowa na kruchym spodzie przykryta kakaową kruszonką – 70  zł/ tortownica śr. 24 cm
Skubaniec – kruche ciasto, jasne i czekoladowe, z wiśniami, z puszystą  bezową pierzynką. Polecamy! – 60 zł/ foremka 20×28 cm

Oraz…..

Coś pysznego, dobrego na trawienie, rozgrzewkę i dla zdrowia – nasze domowe nalewki!
W 100% naturalne, owoce pozyskiwane ze sprawdzonych źródeł zalewamy spirytusem, zasypujemy cukrem, długo czekamy aż dojrzeją, potem filtrujemy, butelkujemy – i można się nimi rozkoszować.

 

 

 

Leave a Reply